• Registracija
Podeli:
×

Lajkujte Infopediju na FB

Postanite korisnik!

Infopedija - mesto gde možete postaviti pitanja na koja tačni odgovori postoje!
Za unose na Infopediji odgovaraju korisnici, kao na TW ili FB. Ipak, Infopedija će obrisati sve unose koji zadiru u privatnost ili su uvredljivi. Svi odgovori na Infopediji ne moraju biti tačni, ali su smisao i cilj Infopedije tačni odgovori.

Kada pas postaje agresivan?

0 glasa
Ako so vec resili tajne kvantne fizike, mogli bismo rešiti i ovo pitanje. Mnogi se gradovi u Srbiji muče sa ujedima pasa, skoro svako je imao neku slicnu zgodu, ali onaj ko ima psa ljubimca zna da on može biti potpuno neagresivan.

Psi samo nekada postaju agresivni - kada?
pitanje postavljeno ^mesec ^dan, ^godina u Ljubimci od vladam (7,490 poena)
Podeli:

1 odgovor

0 glasa
Pas postaje agresivan uglavnom kad se oseća ugroženo, on ili njegov čopor/teritorija. Napadi psa na čoveka "iz čista mira" su izuzetno retki i tada su najčešće izazvani nekom prethodnom traumom, nekim lošim iskustvom. Pritom, ako govorimo o rasnim psima, postoje rase koje su sklonije instinktivnom ponašanju i posle treninga/dresure od drugih. Međutim, kao i kod mnogih drugih živih bića (uključujući i ljude), ponašanje jedinke može da bude različito iako su spoljni uslovi naizgled isti. Ne ponaša se isto pas koji je opušten, sit, odmoran, gladan, uplašen, iscrpljen, pod stresom. Čak i psi rasa koje smatramo za pitome mogu da postanu agresivni ako im nije omogućen odgovarajući život. Mnogi zlatni ritriveri mogu da budu opasni ako ih stalno držite u dvorištu, bez ljudskog društva, border koliji koji žive u stanu i nemaju dovoljno svakodnevnog istrčavanja, itd. I na kraju, psi su uglavnom životinje čopora. Socijalizacija pasa je veoma bitan faktor za vlasničke pse i nesocijalizovani psi predstavljaju veći rizik od socijalizovanih. Zbog ovih razloga nema egzaktnih odgovora na ovo pitanje,
odgovoreno ^mesec ^dan, ^godina od ivanm (140 poena)
Pitanje sam postavio prvenstveno ybog uličnih pasa. Oni su skloni da brane teritoriju na kojoj se odmaraju i borave, ali ne nastavljaju lavež i agresivnost pošto se udaljite.
Kako dolazi do toga da ulični pas ujede: da li je bio iznenadjen blizinom čoveka koji je već duboko na "njegovoj" teritoriji ili je potrebno još nešto?

Povezana pitanja

0 glasa
1 odgovor
pitanje postavljeno ^mesec ^dan, ^godina u Zanimljivosti od vladam (7,490 poena)
0 glasa
1 odgovor
pitanje postavljeno ^mesec ^dan, ^godina od Sinner (120 poena)
...